”The bröd”

Lägger upp receptet på det bröd som just nu är väldigt populärt på nätet. Jag provade för fösta gången för ett par veckor sedan och måste säga att det är ett utmärkt bröd, gärna som frukostmat men min favorit är som tillbehör till en mustig gryta.

Originalrecept kommer enligt uppgift från Maria Emmerich

IMG_4491.JPG
RECEPT
3 dl mandelmjöl (går att variera med de mjöler man föredrar)
5 msk fiberhusk (jag har haft aningen mindre vilket fungerar fint)
2 tsk bakpulver
1 tsk havssalt
2 tsk äppelcidervinäger (kan uteslutas)
2,5 dl kokande vatten
3 äggvitor

GÖR SÅ HÄR
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda samman de torra ingredienserna.
Koka upp vattnet och häll ner det, vinägern och äggvitorna samtidigt som du börjar vispa med elvisp, vispa ca 30 sekunder.
Forma sex-tio bollar med fuktade händer. Om du vill kan du strö över frön. Grädda på plåt med bakplåtspapper i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter.
Tips! Byt gärna hälften av mandelmjölet till pofiber.