Mina inlägg ses på topp 10 på kostrådgivarna.se

Kostrådgivarna har tagit fram statistik över antal läsare. Bara i april hade sidan ca 47 000 besök varav ca 28 700 var unika besökare. Mina inlägg om Sjögrens och PCOS ligger båda på topp 10 över mest läsa sidor den aktuella perioden, något som känns otroligt roligt. Inlägget om Sjögrens ligger dessutom på en hedrande andraplats efter veckomenyerna.

Mitt främsta syfte är att inspirera andra i liknande situationer. Det är ofta enklare än man tror att göra stora förändringar men med ganska små medel. Utan tillgång till rätt byggstenar, energi och näring kan man på sikt få problem med ohälsa, detta trots träning, stressreducering osv. Kosten är grunden för välmående och hälsa.

Kostrådgivarna.se är en samlingsplats för utbildade kostrådgivare där man som läsare kan få tillgång till kostråd, aktuella blogginlägg, recept, veckomenyer, kontaktinformation till kostrådgivare mm.

2 reaktion på “Mina inlägg ses på topp 10 på kostrådgivarna.se

 1. Cecilia
  november 25, 2013 kl. 8:51 e m

  Hej! Söker på nätet efter hjälp till min 85-årige far som har blivit diagnostiserad med Sjögrens syndrom. Hamna hit av någon anledning.
  Jag undrar hur man på äldre dagar behöver äta för att få i sig viktiga vitaminer osv som tarmen inte klarar att ta upp lika bra längre pga. sjukdomen? Måste man vända sig till tillskott? Pappa har ätit järntabletter men fick problem med magen. Dina bästa tips, tacksam för svar!
  Skicka gärna svar till min e-mail: ce_c_ilia@hotmail.com

  1. Frida
   december 29, 2013 kl. 7:40 e m

   Hej Cecilia, ursäkta sent svar, din kommentar hamnade bland skräpposterna av misstag. Kul att du hamnade på min sida 🙂
   Jag gör väl egentligen inte större skillnad på ålder men detta måste man givetvis ta hänsyn till av olika anledningar. Viktigast är ju att fundera över de symptom han har, hur näringsupptaget ser ut, vilka brister han har och vad som skulle kunna orsaka dessa brister. Tillskott kan många gånger hjälpa till för en snabbare återhämtning vid brister och framförallt på äldre dar även om det kanske inte är tillskott jag rekommenderar som nummer ett. Vissa människor har problem med olika typer av födoämnen som i sin tur påverkar näringsupptag och annat välmående, så hur mycket tillskott man än tillför så spelar det ingen roll om man inte hittar en eventuell källa till bristen. Om du förstår hur jag menar? Det är givetvis svårt att veta något om din pappas fall utan att se hela bilden. Stora förändringar i hög ålder kan vara både svårt men också påverka välmåendet kraftigt (positivt eller negativt). Äter din pappa glutenprodukter? I sådana fall kanske det kan vara lönt att testa en period av glutenfri kost i minst ett par veckor och sedan utvärdera magproblemen på nytt. Många med sjögrens syndrom visar även positivt på tester för celiaki (glutenintolerans). Magproblem, trötthet, depression, dåligt näringsupptag (ffa järn, folsyra) kan orsakas av glutenintolerans. Önskar dig och din pappa lycka till!