Hur väljer du att göra i jul?

I senaste numret av Allt om LCHF talar jag om julmat och hur jag väljer att äta under julhelgen.

IMG_4338-0.JPG

Som artikeln förmedlar så väljer jag att vara lite mer liberal än vanligt även om jag håller mig i min komfortabla lilla box. Jag vet ganska precis vad jag tål och inte tål och vad som triggar mig till fel sorts sug, dessa livsmedel undviker jag helt, för mig är det inte värt det och jag känner inte behovet av detta i min kost.

Jag dricker lite glögg sötad med honung, glutenfria pepparkakor sötade med kokossocker, lite mer rotfrukter än jag brukar och sen en del tryfflar eller annat julgodis gjorda på mörk choklad. Kanske lite frukt med. Jag tål detta och jag faller inte tillbaka i något ”träsk”.

Mitt bästa råd till alla som känner osäkerhet hur ni ska göra under julen är att fundera hur det kommer påverka dig efteråt. Kommer du gå runt med ett kraftigt sötsug? Är du sockerberoende och kommer falla tillbaka? Kommer du få värk, problem med magen eller lägga på dig några kilo? Är det sedan värt dessa bieffekter? Kommer du sitta med ångest eller spelar det dig ingen roll om vågen visar uppåt? Kommer du klara vägen tillbaka igen och samtidigt se detta som en del av livets njutning eller kommer du straffa dig själv?

Att vara väl förberedd är att rekommendera och var snäll mot dig själv om du väljer att göra avsteg.

God Jul och Gott Nytt År önskar jag alla mina läsare!