kurs & föreläsning

KURS INOM KOST, STRESS & UTVECKLING

Har du ett stort och genuint intresse för människans välmående? Kanske brinner du för att hjälpa andra, eller är du ute efter att förstå vilken effekt olika livsmedel eller levnadssätt har på just din kropp utifrån din nuvarande livssituation? Lider du av egen ohälsa och vill lära dig mer vilka möjligheter som finns och hur du kan påverka ditt välmående?

Kursen innefattar en teoretisk del (inom tex näringsfysiologi, näringslära, evolution, rörelse/motion, sjukdomar, stress, hormoner, mineraler, vitaminer, sömn). Den innehåller också flera praktiska delar (tex andningsövningar, mindfulness, ev. matlagning, meditativ yoga och annan återhämtning i olika former).

Ett centralt innehåll är hur den teoretiska och praktiska delen kan appliceras i ditt liv i den situation du befinner dig. Vad motiverar dig? Vad behöver du just nu? Vad har du för förutsättningar? Denna del av kursen benämner jag som central just för att jag ser den som den allra viktigaste för en bestående förändring. Kunskap kan vi alla samla på oss men det är hur vi förankrar den som är av betydelse.

Gällande kosten så lägger jag väldigt liten vikt på innehåll i enskilda livsmedel och mer vikt på vem du är och vad din kropp har för behov just nu. På så sätt anser jag det lättare att hitta en individuell och naturlig tallrik med mindre behov av kontroll av intag. Jag eftersträvar enkelhet. Eftersom en kostförändring många gånger innebär en stor omställning, kommer en stor del av kursen att handla om detta. Jag anser däremot att en god hälsa bygger på betydligt mycket mer än bara kost varav dessa delar blir en viktig bas i kursen (bland annat motivation, stress, rörelse, återhämtning, självmedkänsla osv).

Syftet med kursen är att ge dig en fördjupad kunskap, praktiska verktyg och motivation som du kan använda i ditt liv med mål att möjliggöra ett ökat välmående.

Kursen hålls kvällstid eller helger i en stor och fräsch lokal med tillgång till kök som ligger ca 10 minuter från Stockholms city. Vi ses vid tre tillfällen, totalt ca 8 timmar. Kaffe/te och enklare fika ingår. Pris 1950 kr

För mer information och intresseanmälan, maila till frida@helajag.se (ej bindande)

Din intresseanmälan innebär att jag tillfälligt kommer att spara din mailadress för att skicka ytterligare information om pris och kurstillfälle. Vill du därefter inte ha mer information så tar jag bort dig från maillistan. Din mailadress kommer aldrig att användas i annat syfte än just ovan och raderas direkt på begäran.

SEMINARIUM/FÖRELÄSNING

Jag håller seminarium inom bland annat stress, återhämtning, kost eller motivation. Kontakta mig för intresseanmälan: frida@helajag.se